Pirr i magen!!

Sitter på tåget nu in mot stan. Har precis avslutat en träff med mina elever som jag en gång i veckan träffar för att hjälpa dem med deras läxor. Har fått ett super erbjudande så nu sitter jag med världens pirr i magen i hopp om att jag ska hitta det jag vill ha. Håll gärna tummarna för mig mina änglar.. Love B

Seg måndag


Haft en seg måndag idag. Tog min tid att plocka upp tvätten och städa undan. Satte mig sen med världens tråkigaste bok, Kunskapssociologi men den måste läsas i fall jag vill bli klar med min uppsats. Strax innan 20:00 började jag flänga runt i köket och ville vara den duktiga frun som har maten klar på bordet när mannen kommer hem. Kvällens meny idag blev grillad kycklingfilé, rostade grönsaker och en härlig sallad till. Till min stora förvåning hann jag även duka lite fint och göra det mysigt. Allt som fattades nu var min beloved man men istället fick jag ett samtal från honom om att han blir sen pågrund av ipad releasen imorn. Well nothing to do så jag satte mig vid TV:n och fick sällskap av Svenska Hollywoodfruar. Ett program som egentligen inte har nåt syfte förutom att allt är så ytligt och materiellt. Nee nu måste jag röra på mig, ska ta en dusch och lägga mig snart. Behöver få sova ut ordentligt så att tröttheten försvinner.

Xoxo från en trött B   

Help needed!!


Jag och mitt hår är i en ständig kamp med varandra. Under hela min uppväxt har jag fått leva med långt hår och även om det är hur fint som helst så tröttnar man till slut. När jag fyllde 23 så fick jag en klippning i present från min bästaste vän Anu. Efter lite tveksamhet och med en stor klump i magen så klippte jag mig väldigt kort, en stor omvandling men inget jag har haft ånger över.

Förra sommaren när jag kom hem från Bangladesh så började jag tappa hår som en idiot. Det låg hårtussar på kuddarna, på golvet, i duschen, ja nästan överallt runt omkring mig. Jag blev så deprimerad att allt jag gjorde var att tänka på mitt hår. Det kändes som om med varje hårtuss som föll så försvann en liten del av min identitet. Jag farade för det värsta och var helt inställd på att nu kommer jag att bli en flintis. Misstolka mig inte, vissa kanske känner sig för att klippa bort allt hår men det är ändå ett val som man gör men i mitt fall hade jag inget val. Trots många besök till specialister så hittade man inte något fel. Allt jag kunde göra var att titta på medan jag höll på att tappa mitt hår. Jag kände mig så obekväm och ful med mig själv men till sist så lyckades min man övertyga mig att jag skulle vara lika vacker för honom och alla andra även om jag inte skulle ha något hår kvar. Genom den underbara stöden från honom och från min underbaraste Anu som jag fick så lyckades jag släppa lite på min fixering.

Istället för att deppa så sökte jag upp min kompis brorsa som är frisör och bad honom om råd. Han rekommenderade en serie som heter Maria Nila Anti Hairloss. Den bestod av ett schampo, en conditioner och en tonic. Till en början var jag lite skeptisk då denna serie var riktad till människor som led av Alopeci. Det är en autoimmun sjukdom där kroppens immunsystem låter alla hårsäckar gå in i vilostadiet varvid håret faller av, ofta fläckvis. Men jag hade inte så mycket att förlora så jag satte igång med Maria Nila serien och efter en vecka började jag att se resultat. Mitt håravfall minskade och jag kunde återigen duscha utan att gråta mig genom den. Nu efter lite mer än ett år så har jag försonats med mitt hår, för stunden i alla fall (Alhamdulillah). Jag har tipsat om den här serien till några utav mina vänner och några bekanta som alla har varit nöjda över resultatet. Så lider du av jobbigt håravfall och inget annat har funkat så rekommenderar jag denna serie. Ett sista tips om Maria Nila är att köp den från nätet om du ska testa, för dem på frisörsalonger vill gärna tjäna en extra peng på produkterna.


Maria Nila Anti Hairloss



Bilden är tagen från Google


Nu över till min dilemma. Jag har bestämt mig för att klippa min lugg. Den här gången tänkte jag inte köra på min klassiska snedlugg som jag har missbrukat i några år nu utan jag är sugen på att klippa mig en "riktig" lugg. Har velat göra det ett tag nu men varje gång har jag fegat ur i sista sekunden. But this time it's different. Lugg kommer det att bli men nu är frågan om jag ska klippa en "tunn lugg" eller en "tjock lugg" och det är här ni kommer in. Som mina vänner och familjemedlemmar så litar jag på er. Ni får avgöra duellen mellan "tunn och tjock lugg"!!


Tunn lugg





Tjock och bred lugg




Bilderna är tagna från Goggle


Må bäste lugg vinna.. Love B

Perfekt slut på en jobbig vecka


Efter en jobbig vecka med feber och tentaplugg så har min helg varit helt underbart. Min lördag började med att åka in till skolan och skriva en tenta, inte min bästa sysselsättning men det tvunget att göras. Hur tentan gick får vi se sen men jag har inga höga förväntningar.

Tog en tupplur när jag kom hem och vaknade upp härligt utvilad. Fixade mig ganska snabbt men att välja ut de "rätta" kläderna var ett helvete!!! För en liten stund kändes det som om jag inte ägde några kläder alls och vissa kläder var bara borta som vinden. Trots panikattacken hittade jag till slut en mysig kofta och till den blev det ett par leggings som enligt mig är guds gåva till oss kurviga tjejer!! 

Det är så bökigt att gå ut nuförtiden. Är man inte rätt klädd så kommer man förvandlas till en ispinne i detta vinter kalla landet. Hur som helst så traskade jag mot tuben och åkte in mot stan. Mötte upp mina två änglar från Uppsala och satte kurs mot vapiano. Ett ställe som jag länge har velat gå till. Beställde Filetto di mando tre formaggi (pizza med oxfilé och tre sorters ostar). Måste säga att det var en av dem godaste pizzorna som jag hade ätit. Självklart blev det mycket gossip men även mycket prat om våra liv. Vi tre vänner befinner oss i livets olika faser och ibland är det så skönt att få prata av sig till personer som förstår en för den man är. Tack för att ni finns tjejer.. <3

Min söndag dessvärre bestod av städning och tvättning. Men när dagen kom till sin ända så bjöd mina föräldrar oss på en underbar middag som min underbaraste mamma hade lagat. Vi passade på att duka fint och använde mammas finporslin för första gången. Vet inte om hon var så förtjust i den idén men varför köpa saker om man inte ska använda dem. Skönt att få träffa familjen och bara umgås, saknat dem lite om jag ska vara ärlig.

Nee gott folk nu blir det hopp i sängen och drömma sött. En ny vecka börjar imorn med nya utmaningar. 


Lite bilder på all god mat som jag stoppade i mig.. =)







Xoxo B  

Love this one!!


Jag är INTE deprimerad men jag älskar den här låten. Den har bara fastnat hos mig så tänkte dela med mig av den. Pusss älsklingar!


Anjaana anjaani - Tujhe bhula diya


http://www.youtube.com/watch?v=vbVBAtZJBa4&feature=related








Första advent


Då var det åter dags för första advent. Måste nog säga att 2010 har runnit iväg lite för snabbt men det sägs att tiden rinner iväg fort när man har haft roligt. 2010 har varit ett händelserikt år för mig och för många i min närmaste krets, en berg o dalbana som jag kommer återkomma till senare. Åter till advent, jag har då aldrig varit en riktig julmänniska och kommer nog aldrig bli det. Men jag gillar konceptet som finns. Det är så mysigt med alla adventljus som kommer fram och den enorma glädjen som sprids mellan människor.. =)

För min del blir det en vanlig städdag med plock och en runda ner till tvättstugan. Ska strax upp och kila iväg till mina föräldrar. Har inte varit där eller träffat någon av dem på en HEL vecka. Måste nästan vara en mini rekord. Min familj för mig betyder allt, utan dem skulle jag gå under. Har världens underbaraste föräldrar och två knasbollar till systrar. Pappa ringde igår kväll och undrade om jag var okej då de inte är likt mig att jag inte hör av mig eller hälsar på dem nästan varannan dag. Han avslutade samtalet med att bjuda in mig och Rudy till en familjemiddag och en hjälpande hand i tvättstugan. Så även om jag inte firar jul och advent så blir det ändå en gathering med familjen. Ha en underbar första advent mina vänner och se till att umgås med familjen. 

Love B      

My turn now.. !!


Heeej mina vänner!

Nu är det min tur att komma ut i bloggvärlden. Vet inte riktigt varför jag fick ett sug efter att skapa en blogg men här sitter jag kl 03:55 och skriver mitt första inlägg. Har tusen tankar i skallen men får inte ner något vettigt. Det kanske är meningen att man bara ska skriva utan att tänka för mycket. Får nog låta känslorna och humöret stå för all bloggandet. 

Nu tänker ni säkert vad ska bloggen handla om och för att vara ärlig så vet jag inte. Jag kommer nog skriva allt mellan himmel och jord men främst saker som påverkar och berör mig. Många inlägg kommer handla om min familj, mina vänner, skolan och livet som Mrs Khan. Hur får jag det att funka och vad gör jag när inget funkar. Så nu börjar min resa och vill du hänga på så är det bara att kliva ombord.

Love B