Gästbloggar!


Hej allesammans! Bobbys lilla syster, Diana här. Blev lite sugen på att blogga så jag fick skriva ett inlägg i B´s blogg. Börjar med att berätta lite om mig själv först: Heter som sagt Diana och är 13 år. Älskar färgen rosa och är galen i Hello Kitty :p 

Har som sagt jullov som alla andra barn i Sverige. Så himla skönt!! Sovmorgon varje dag. Fast fick ingen sovmorgon idag direkt. Vaknade vid 8 för att vi skulle ut till stan. Mellandagsrea you know ;) Blev lite besviken i år faktiskt... Hittade inte lika mycket som jag gjorde förra gången. Men jag fick ändå hem lite grejer. Köpte en as snygg skjorta från Gina Tricot, ett par skor/boots från Skopunkten och lite smink från Åhlens. Får se, kasnke åker någonstans imorgon with the family! Stinsen kanske? Aja måste sluta blogga nu! xoxo Diana ♥


 

 

Sämsta mellandagsrean


Just hemkommen från stan med besvikelse. Yes det vart en sväng in till stan, kunde inte stå emot frestelsen. Fast jag hittade typ inget men och andra sidan var jag ändå inte ute efter någonting speciellt. Blev en tunika från Indiska och en mascara från Nivea till mig. Lämnade kvar mamma & Co. i stan , klarade inte av att gå runt bland alla shoppinggalna människor. Ska lägga mig en stund nu och försöka ta en liten nap innan plutten vaknar. Hoppas ni har gjort bättre fynd än mig idag.










Bloggfria dagar!!


Blåsig godmorgon mina vänner! Här ligger jag i sängen, klarvaken med en morgonpigg bebis i magen och kollar på Nyhetsmorgon. Magen kurrar lite smått men jag orkar inte gå upp ännu för att äta frukost. Stormen Dagmar har tagit över Sverige med så kraftiga vindar under kvällen att jag nästan trodde att fönstren hemma hos mina föräldrar skulle gå sönder.

Julen kom och julen försvann ganska snabbt i år, inte för att vi gjorde något speciellt men visst gick det fort? Jag passade på art ta lite ledig från allt. Har inte riktigt mått bra den senaste tiden. De inget allvarligt utan min kropp är trött. Känner mig klumpig, hungrig och kissnödig konstant. Tröstar mig själv med att det är ungefär 13 veckor kvar tills jag får hålla min plutt. Hit tills inshallah har allting varit relativt bra. Jag kan inte påstå att min graviditet har varit världens jobbigaste men den har sett sina jobbiga dagar... :(

Idag börjar även den stora rean som många har gått och väntat på. I vanliga fall brukar jag försöka hinna vara inne i stan till 9:30 för att slippa den värsta ruschen vid lunch men i år är det andra regler som gäller. Funderar fortfarande på om jag ska göra mamma o dem sällskap idag eller gå ut med Rudy imorn. What to do is the question?!



Statistiken åker berg och dalbana på bloggen





Vi komma, vi komma från Pepparkakeland


Ca 125 st peppakakor

Ingredienser

Deg:
2 1/2 dl brun farin
 0,8dl ljus sirap
 0,8dl vatten
150 g smör eller margarin
1 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
1 tsk malna kryddnejlikor
8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat

Börja med att blanda farinsockret, sirapen och vattnet i en kastrull. Koka upp blandningen, lägg i matfettet och låt det smälta. Tillsätt kryddorna och låt massan kallna utan omrörning. Rör i bikarbonaten och 3/4 av mjölet, spara resten till utbakning. Linda in degen i plastfolie och låt den stå kallt till nästa dag.

Sätt ugnen på 175°C och arbeta sedan degen smidig på ett mjölat bord. Knåda eventuellt in resten av mjölet om det behövs. Kavla ut degen tunt och ta ut pepparkakor med mått. Lägg dem på en smord plåt eller på bakplåtspapper. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen i 175°C, i 6-8 min beroende på ung. Låt pepparkakorna svalna på plåten innan du spritsar på kristyren.

1 sats sockerkristyr

Ingredienser

4 dl florsocker
1 äggvita av ett medelstort ägg
1 krm ättiksprit, 12 %

Blanda samman ingredienserna till kristyren i en bunke. Ta eventuell mer florsocker så att du får din kristyr så trögflytande som du önskar. Ställ kristyren i kylen cirka 10 min så att den stelnar. Om du inte har en liten sprits hemma kan du göra en strut av dubbelt smörpapper och tejpa ihop med frystejp. Fyll struten med kristyr och klipp ett lagom stort hål för att spritsa mönster och dekoration på pepparkakorna. Låt sedan kristyren stelna innan du smakar.




Så här fina pepparkakor fick jag och Sara när vi bakade här om veckan. Fast vi använde dock en färdig pepparkaksdeg för vi orkade inte vänta... :P Smakade kanske inte lika gott men det dög för oss. 

Är lite sömn för mycket begärt?


Ingen lycka på sömnfronten och jag är trött på att rulla runt i sängen. Ska hoppa upp, ta en dusch, äta frukost och sen ta en sväng ut om jag fortfarande lever.




The Nanny


Blev inget ordentligt inlägg efter maten och nu känner jag mig alldeles för trött för att skriva ett. Ligger fortfarande halvvaken i sängen och kollar på The Nanny som visas på 3:an. Jag har sett de flesta avsnitten innan men Fran Fine är så härlig. Ska snart släcka ner allt och försöka sova. Inte världens lättaste uppgift att göra längre men till slut slocknar jag utan att märka av det.

Den här helgen är mannen ledig och jag hoppas att vi stannar kvar i Stockholm/hemma. Orkar verkligen inte åka till Uppsala eller gå på nån bjudning. Vill helst stanna hemma och ta det lugnt för en gångs skull. Dessutom är bebisen inte lika förtjust att åka bil längre, han sparkas och blir lite irriterad tror jag. Har även lite städning och en tur till tvättstugan som måste göras under helgen. Får se om vi orkar ta itu med några sysslor innan måndag.

Säger god natt istället för god morgon till er alla söta som är uppe och läser bloggen. Hörs under dagen för då tänkte jag visa vagnen som äntligen har kommit efter en lång väntan. Natti natti så länge!!

Dags för en efterlängtat tacoafton


Magen och bebisen kurrar efter mat just nu. Bloggar ordentligt om en stund igen. 




Tror jag skulle kunna äta tacos varje dag utan att tröttna på det.

Pitbull - Rain Over Me ft. Marc Anthony




Spelat sönder den här låten i några dagar nu.Tur att plutten har ärvt mammas musiksmak.

Seg i kroppen från topp till tå!!


Har inte blivit så mycket bloggande under de senaste dagarna även om jag har haft lust att slänga in ett och annat inlägg. Är så himla trött hela tiden och sova är något jag inte gör längre. Måste börja ta järntabletter från och med imorgon om jag ska bli av med tröttheten och huvudvärken. Magen har vuxit ganska mycket och så har allt annat oxå. 7 kg extra går jag runt och bär på nu!! Kroppen har börjat känna av alla förändringar, varje dag bjuder på nya utmaningar. Vissa jobbigare än andra men får nya krafter varje gång jag tänker på belöningen som väntar mig. Hej så länge!




Bild från lördags.
Inne i vecka 27 nu och kilona bara ökar tycker jag. Jag vägde runt 60 kg innan jag fick reda på att jag var gravid och just nu visar vågen 67 kg. Ett kilo per månad är rätt så bra tycker jag och jag vill helst inte gå över mer än 75 kg. Satt min gräns där men om bebisen vill växa sig stor tänker jag inte hindra det. Får helt enkelt ta hand om alla extra kilon efter förlossningen. 

  

A special gift from a special person!!


Igår kom det ett litet paket till min lilla plutt från hans gudmor i USA. Jag kunde inte hålla tårarna borta när jag läste vykortet som Juttan hade skickat med. Hon är egentligen en mycket nära vän till min man, dem har praktiskt taget vuxit upp tillsammans. Jag däremot lärde känna henne för ett par år sedan och med henne kan jag prata om allt. Det tog tid men vi liksom klickade på något sätt, kan sitta i timmar och prata med henne.

För lite mer än ett år sedan fann hon kärleken i USA och i april 2011 flyttade hon dit. En flytt som var jobbigt för många men home is where the heart is. Saknaden efter henne har varit enormt och riktigt plågsam vissa dagar men vi håller kontakten via Facebook och WhatsApp messenger. Jag längtar till sommaren för då kommer hon hit, kommer bli ett kärt återseende med många tårar kan jag lova er. Tack för din underbara vänskap min underbara vän. Du kommer alltid ha en plats i våra hjärtan och i våra liv. Älskar dig!!




Pluttens allra första par skor.



Underbara och fina Juthi... ♥

Totally fail!!


Åkte till frissan vid 18:00 tiden för att klippa mig eller snarare toppa håret. Har fått lite kluvna toppar och utväxten av etappen ser fördärvlig ut. Min frisör är alltid där på vardagar men just idag var han inte där. Jag som verkligen ville klippa mig... :( Får kila över till honom imorgon istället om jag orkar.




Tänkte klippa mig som Reese Witherspoon på den här bilden.

 

Different shape on my nails


Jag föredrar en lite mer rundad form på mina naglar. Det matchar formen på mina nagelband bättre och symmetriskt är det snyggare. Fast i söndags fick jag mina naglar fixade av Sara och hon valde att fila naglarna i en lite mer "fyrkantigare" form. Ovanligt men snyggt vart det i alla fall. Eller vad säger ni?




Min vanliga runda form som jag alltid kör på.



Saras fyrkantiga form är rätt så snyggt.

Change begins with a whisper


Såg The Help i lördags och jag kan starkt rekommendera den. Jag både skrattade och grät. Filmen är baserad på Kathryn Stockett's novell "The Help" och utspelar sig på 1960-talet. Den handlar om hur det var för de färgade hemhjälps kvinnorna att arbeta för vita, rika människor och hur det var att bli behandlad som andra klassens medborgare, om ens det! Hemhjälpen vart ständigt diskriminerade och hade inte samma rättigheter som alla andra. Se den! Annars missar ni en helt fantastiskt bra film!






Do you see the cat now?


Hahaha! Ser ni katten nu da?



Snow snow wonderful snow!!


Tillbaka hemma igen efter min lilla minisemester från föräldrarna och Uppsala. Känner mig relativ utvilad och glad även om jag bevittnade årets första snöfall igår kväll. Jag är väl inte lika förtjust i snön som många andra men det är rätt fint med snö till jul. Ökar på mysfaktorn hos mig i alla fall som inte ens firar jul.




Do you see the cat?


Jag lyckades hitta katten ganska snabbt. Nu är det din tur att försöka... :)




When someone really loves u they don't have to say it. U know, just by the way they treat u!!


Veckan som har gått har varit en jobbig vecka för mig på många sätt och vis. Det började med att vår lilla plutt spelade ett spratt för oss som slutade med ett besök till sjukhuset där vi fick veta att allt var okej med honom men mindre bra med mig. Men hellre jag tusen gånger om än lilla plutten i magen. Antibiotikakuren mot urinvägsinfektionen är avslutad och kvar lämnade den en aptit lös gravid kvinna. Har inte haft någon smak i munnen hela veckan och hade jag varit hemma, istället för hos föräldrarna så hade jag slarvat med maten.

Visst har jag vilat upp mig även om jag har vänt upp och ner på dygnet. Trots det underbara sällskapet har jag känt mig ensam och övergiven de senaste dagarna. Tror det främst beror på att Rudy har jobbat varje dag, kommit hem riktigt sent och sedan suttit med datorn tills han praktisk taget har somnat med den i famnen.  Jag har inga höga krav men jag vill känna mig älskad! Till sist orkade jag inte hålla undan mina tårar, det bara brast för mig.

Jag sa till honom att jag tycker att han är en skitstövel som inte bryr sig om mig, sitter med en j*vla dator istället för att göra mig sällskap. Jag vill ju bara ha närhet, pussar och kramar som kommer spontant och inte framtvingat. Frågade honom sedan om han överhuvudtaget förstod vad jag går igenom just nu? Jag ville inte veta hans svar, ville inte höra hans röst eller hans ursäkter. Vände mig istället om och ignorerade honom.

I torsdags kväll hoppades jag verkligen på att han hade tagit till sig något av det jag hade sagt till honom kvällen innan. Han kom hem som vanligt runt 20:00 tiden och gav mig en kram på en gång. Sedan försvann han till vardagsrummet och satte sig framför Tv:n. Jag kunde inte tro mina ögon, hur kunde han göra så efter det som hände kvällen innan? Jag ropade flera gånger på honom men ingen Rudy kom, han ville istället att jag skulle gå till honom. Helt ursinnigt gick jag upp ur sängen för att köra omgång 2 med honom när mina ögon fick syn på ett rött paket på nattduksbordet.





Han måste ha lämnat den bredvid mig när han kom in för att krama mig.
 




Min man hatar, då menar jag verkligen hatar att skriva brev! Han tycker inte om att uttrycka sina känslor genom "skrift" men under våra 8 år tillsammans har jag fått ett och annat kärleksbrev utav honom. Varje gång blir jag lika tagen och lite nykär igen. Han är inte världs bäst på att skriva men det är tanken bakom det hela som räknas i mina ögon. Några rader på ett papper från min man är en dyrbar present för mig. Han vet vad det krävs för att göra mig på bättre humör. 




Oh my god, kan inte fatta att han ändå köpte kameran tilll mig! Jag har länge velat ha en kompaktkamera med det lite "extra". En som tar lika bra bilder som en systemkamera utan att vara lika klumpig som en. Fick tips om denna Canon G12 som har fått höga poäng i tester. Kameran har lite flera inställningsmöjligheter än en vanlig kompaktkamera och det går utmärkt att filma med den. Precis vad jag behöver för att kunna dokumentera min lilla prins. Därför har den ganska länge funnits högst upp på min önskelista men inte trodde jag att skulle få den redan nu. Tack min underbaraste älskling för den fina presenten!!

Desi Chinese version av Chicken Corn Soup


Ikväll tänkte jag göra Chicken Corn  soup fast med min egen lilla "twist". Det här är en soppa som påminner mig om min barndom och Bangladesh. Har alltid varit min favoritsoppa!

Receptet är bra som den är men jag har anpassat den efter min familjs smaklökar. Jag brukar till exempel hoppa över majsen för mannen min äter inte majs, istället lägger jag i lite spagetti för att göra soppan mer mättande. Brukar även finhacka en gullök och låta den koka med i soppan för smakens skull. Mat utan lök känns inte som mat för mig. När det gäller kryddningen tycker jag att man ska krydda efter smak, blir allra bäst så. 

Tycker aboslut att ni ska försöka göra den här soppan, klar efter bara 30 min och smakar gudomligt.       




Sorry men jag hittade ingen video på engelska... :( Ni får gärna höra av er till mig om ni vill ha receptet på svenska.

Hi, my name is Bobby and I'm a SHOPAHOLIC!!


Alla som känner mig vet att jag spenderar alldeles för mycket tid och pengar på shopping. Fast det är tur att jag shoppar i perioder och inte alltid. Just nu är jag i en fas där mina fingrar kliar konstant och det är väl inte så konstigt. Bebisen i magen behöver många saker och just nu vet jag inte var vi ska börja. Sitter ofta vid datorn eller telefonen och surfar runt på olika sidor för att hitta det bästa för min plutt men till ett rimligt pris. Vi har gjort en lista på saker som vi tror att bebisen kommer att behöva precis efter födelsen och runt januari tänkte vi börja shoppa lite smått. Hoppas vi kan göra några fynd under rean... :)

På tal om shopping, idag kom mitt efterlängtade paket från H&M efter hela två månader. Ett paket som bara innehöll mammakläder. Utbudet på mammakläder är riktigt bläää men vissa grejer måste man ändå ha från mamma avdelningen. Jag kan säga att en gravid kvinnas bästa köp under en graviditet är sköna underkläder och mammaleggings/byxor!! Det är ett måste om du vill undvika en massa onödiga och obehagliga skavsår.




Mama by H&M: Linne 49 kr, Klänning 349 kr och Leggings 99 kr.