Första semlan


Många av er har säkert sportlov nu och jag är verkligen lite avis på er men livet går vidare även om jag inte har lov. Helgen har verkligen varit underbar för mig, tog ett break från allt och spenderade helgen med min älskade man. Förutom mysiga middagar och lite shopping så har vi startat ett litet projekt här hemma. Ni får se när vi eller Rudy blir klar, älskar att min man är så händig ibland. Livet blir så mycket enklare då.. =)

Igår efter lunchen drog vi till Ikea och köpte hyllor, lite glas och en massa påslakan. På fredag ska jag ha slumerparty med två av mina favorit tjejer så det behövdes även inhandla lite kuddar och täcken åt dem, alltid bra att ha extra. Mitt i shoppingen blev vi lite småhungriga och på Ikea finns det ju alltid nåt att äta. Vi tog en varsin semla, årets första och den var hur god som helst men jag fick betala ett högt pris för min semla. Råkade glömma bort för en stund att jag är laktosintolerant så efter en liten stund fick jag världens kramp i magen och kunde knappt gå. Verkligen jobbigt men semlan var så worth it.





   

Btw


Ville bara säga att ibland blir texten lite kompakt i vissa inlägg här på bloggen då det händer att jag skriver från min iPad eller min mobil. Jag brukar ändra på det när jag sätter mig vid en dator för jag hatar att läsa texter som inte är "luftiga"! Snart lanserar blogg.se en app för oss med iphone och ipad så troligtvis kommer det bli bättre. Hörs sen, pussilussar!!

Bad day.. !!


Idag har jag inte fått någon bra start på dagen.. Började med att jag förväxlade tiden på morgonen så fick lov och väcka Rudy som skjutsade in mig till universitet där jag jobbar idag som tentavakt. Hade bara sån tur att han var hemma, annars skulle jag bli j*vligt sen idag. Tyckte bara synd om min älskade bebis som fick gå upp så tidigt på sin lediga lördag. Väl framme i skrivsalen så gick allt bra tills jag upptäcker att det fanns placeringslistor som vi skulle följa efter. Alla studenter hade redan satt sig och börjat skriva på sina tentor så nu har jag suttit i en timme och ändrat på allas platser..!!

Det är drygt en timme kvar och jag bara längtar tills jag får gå härifrån. Ska åka in mot stan efteråt och möta upp Rudy. Tänkte gå runt lite med honom och kolla runt i affärerna och sen avsluta denna not so good day med middag på Pong! Ville egentligen till Vapiano men älsklingen är sugen på thaimat idag. Hoppas att ni har haft en bättre start på eran lördag än mig mina vänner.. Love / B

Familjen.. !!


Tänkte göra ett kort inlägg om min familj och presentera den lite för er som är nyfikna. Min familj består av mig och min man än så länge men sen så har jag mina föräldrar, mina två systrar, Rudys föräldrar och hans syskon. En ganska så stor familj där ingen är sig lik skulle jag vilja påstå!! 

Mina föräldrar är nog varandras motsatser, pappa och mamma är underbara.. Har alltid haft deras stöd och en massa kärlek hos mig. Då jag är äldst bland syskonen så har jag en ganska viktig roll i min familj. Oftast brukar jag få ha det sista ordet när det typ kommer till allt, jaa nästan allt.. :p

Pappa



Mamma



Vem tycker ni jag är mest lik?

Sen så har vi syskonen, jag har två yngre systrar, Rimona (17 år) och Romana (12 år). Dem är för det mesta två snälla tjejer som jag är oerhört stolt över. Trots den stora åldersskillnaden som finns mellan oss så kommer vi tre sams med varandra på det stora taget, visst bråkar vi men våra tjejkvällar brukar göra susen. Skratt och dårskap är nyckel ingrediensen bland oss systrar.

Romana & Rimona



  

Lång klänning!

Okej med min längd är inte långa klänningar ett idealt bra val för mig men dem är ju såå sjukt snygga!! Så igår vågade jag prova en för första gången och vet ni vad, jag simmade inte i den som jag trodde att jag skulle göra. Har en bild av att den kommer vara så fab till sommaren med en jeansjacka över, speciellt om vi kommer iväg till Italien som jag så gärna vill åka till. Blir min tredje resa dit men så värd det.. Non sarà mai abbastanza di Italia!!

Jaa, jag älskar H&M!!



My new mantra in life


People change, things go wrong, shit happens but life goes on!

Tycker livet handlar om förändringar hela tiden och ibland är inte alla förändringar positiva. Livet kan vändas upp och ner på flera olika sätt under bara några sekunder. Tror många av oss har upplevt det när det kommer till vänner, ena sekunden kan man vara bästa vänner men nästa sekund blir man typ behandlad som "NEXT". Hänt mig för många gånger tror jag så nu grubblar jag inte över sånt. Visst gör det ont att förlora en vän men det kommer alltid nya. Jag är inte den som jagar efter sina vänner, jag försöker göra min del så gott jag kan och om det inte funkar så låter jag saken vara. Ibland blir jag bara så trött på folk som skyller på att dem är upptagna med skolan och jobb. Visst kan det stämma men tro mig det finns alltid lite tid över till annat, det gäller bara att prioritera rätt.

Jag tycker att med varje förändring som har skett i mitt liv så har jag lärt mig något nytt och blivit starkare som person. Mitt liv har absolut inte varit en dans på rosor, har fått kämpa mig genom den för att komma dit jag är nu. När jag var yngre så tyckte jag att det var så orättvis och jag var så ledsen över den jag var. Men jag lärde mig att resa mig upp och komma tillbaka starkare varje gång. Jag lovade mig själv att aldrig titta bakåt och ångra det som har hänt. Just nu har jag allt som jag vill ha och jag försöker njuta av livet så mycket jag kan. Vem vet hur länge vi är på besök här.. Tråkigheter finns och väntar alltid på en bakom nästa sväng men jag bryr mig inte längre. Tar en dag i taget och försöker göra det bästa jag kan av den. Livet går vidare vare sig vi vill eller inte så varför stanna upp och sura när man bara kan njuta!! Kärlek till er alla mina nära och kära, tack för att DU finns.. Love / B


Våren efterlyses!!


Sitter i universitet och försöker göra något vettigt av min ”lediga” tid. Betalade nyss av en skuld på 260 kronor till biblioteket som jag har haft ett tag. Behöver låna en bok nu och med ett spärrat kort kommer jag inte långt. I vanliga fall springer tiden iväg så snabbt men just nu känns det som om allt har stannat. Sitter i Lantis (datasal) och kollar ut genom fönstret samtidigt som jag försöker fånga några av dem tusen tankar som springer runt i skallen på mig. Solen skiner rakt på mig och även om jag knappt ser något så känns det så skönt med lite värme. Är så himla trött på all snö och kyla, orkar inte mera .. vill att våren ska komma på besök nu!! Jag efterlyser våren nu, snälla kom och rädda oss från all elände som vintern ger oss!!

Kyliga dagar!!


Idag åkte Sara tillbaka till Uppsala igen så nu är allt som vanligt igen, jag och Rudy i vårt mysiga men lite kalla hem. Har haft en avslappnad söndag med plock här hemma, matlagning och ett samtal till min underbara vän Juthi. Vi båda behövde nog prata av lite hos varandra. Nu så måste jag jaga ner en viss Anu banu för att allt ska bli som det ska vara. Gud mitt liv skulle vara såå meningslöst utan er två, lots of <3 till er båda!!

Imorgon och hela veckan är fullbokad med föreläsningar och jobb. Så jag hoppas verkligen att kylan försvinner lite och inte kommer tillbaka mera, jag HATAR att gå ut i kylan. Rudy tände brasan för en liten stund sen så nu ska jag sätta mig framför den och värma mig samtidigt som jag skriver ner veckans planering i almanackan.. Sov gott mina änglar!! Love / B

Lite värme är allt som behövs under kyliga dagar



Update.. !!

Sorry mina vänner för den dåliga uppdateringen. Jag har nämligen fått besök av min svägerska som har varit här under några dagar. All tid har gått till att umgås med henne, stå i köket och kolla på en massa filmer. Har varit igång i några dagar nu men igår tog jag en day off från allt. Sov mig genom hela dagen men ändå var jag trött mot kvällen. Lyckades kolla på Life as we know it innan alla däckade. Tyckte faktiskt att filmen var rätt så bra. Vi har inte hunnit ut så mycket eller lättare sagt att jag har inte velat gå ut i det här vädret. Så idag blir det en sväng in till stan. Lovar att höra av mig bättre när allt är som vanligt igen!! Always love to you all / B

New add to my Apple family.. !!

ipod shuffle, perfekt till gymmet



Valentine's day


Igår var det ju alla hjärtans dag, för många är det en speciell dag och för många är det en helt vanlig dag. Tycker varje dag är speciell för mig när jag är med Rudy, kärleken som finns mellan oss blir bara starkare för varje dag som går. Han slutar aldrig att förvåna mig och ibland gör han små gester som får mig att känna mig som en prinsessa. Jag hade totalt glömt bort att det var alla hjärtans dag igår mot kvällen och eftersom jag var ensam hemma så blev det inget firande. Låg i sängen och kollade på halv åtta hos mig när Rudy kom hem och min sötnos hade med sig choklad och rosor till mig. Vart lite chockad först men glädjen tog över ganska så snabbt. Älskar att bli uppvaktat, speciellt när det kommer out of the blue.. Hoppas ni alla har haft en underbar alla hjärtans dag.. Love / B

=)



Dumlee



He said yes!!


Tack vare mina puppy eyes och mitt leende kommer jag långt i min familj, har alltid lyckats få det jag vill ha av mina föräldrar när jag var liten, mycket tack vare "blicken" men även envishet. Hatar att inte få något som jag vill ha!! Ingen bra egenskap som jag vill att mina barn ska ärva av mig men min familj har alltid varit otroligt snäll mot mig. Fast med Rudy är det inte så svårt, det händer inte ofta att han säger nej till mig. Han själv har sagt att han blir glad av att göra mig glad och ibland blir jag överlycklig av att få lite french fries kl 6:00 på morgonen. Verkligen hälsosam frukost, haha!!

Gud när ska vi sova och när ska vi vakna igen? Skulle egentligen få besök idag av Anu och Vengat men tack vare snön så fick avboka.. =( Tråkigt men det är sånt som händer när man bor i Sverige. Vi får ta sovmorgon och dega i sängen tillsammans. Lovee U vänner / B

Breakfast

 

Spoiled lady day


Idag har jag bara njutit av att vara mig själv. Hade först tänkt åka in till stan med Rudy, shoppa lite, äta god mat och bara umgås men efter morgonens snöstorm och all kaos som den orsakade med trafiken så bestämde vi oss för att stanna kvar hemma. Älskningen ville laga mat idag, utan min hjälp så han slängde ut mig från köket och gjorde sitt. Det var lika bra det för jag skulle bara ha varit i vägen eller blivit irriterad på honom. Visst är han gullig som vill laga mat och allt men han är otroligt duktig på att stöka till det också. Förutom god mat så fick jag även hemmagjord maräng med glass och banan, verkligen gott gotti gott gott för själen. Han vet i alla fall vad han ska göra för att skämma bort mig den tokern.  

Vi båda sitter uppe fortfarande, jag med min dator/iphone och han med ipaden. Är så himla sugen på lite donken french fries just nu, ska se om jag lyckas få Rudy köra mig till McDonald's. Han har ju varit snäll hela dagen så kanske han säger ja.. =) Pussss / B

Pasta á la Rudy



Bana spilt med älskings goda maränger




20501016


 Efter att ha jailbreakat min iphone så kan jag inte sluta att leka med den. Sitter och testar en massa roliga apps. Laddade nyss ner en app som räknar ut hur länge en person kommer att leva och enligt dens kalkulationer så tar jag mina sista andetag på en söndag, 16 oktober 2050. Så om ni vill spendera some quality time med mig så har ni lite mer än 40 år på er. Good to know, eller??




Atif Aslam - Kuch Is Tarah


Lyssnat sönder den här låten i några dagar nu, älskar texten och Atifs röst. By the way, jag är absolut inte ledsen eller så men ibland brukar jag brista i tårar när jag lyssnar på låten.

Atifs bästa låt.. <3




Klaaar!!


Äntligen klar med min nya design, fick hålla på ett tag innan jag blev nöjd. Det är lika bra det för jag kommer inte göra om det här på ett bra tag. Nu ska jag försöka få lite sömn innan det är dags att gå upp igen.. Natti natti / B 


En hjälpare i nöden


Veckans eller kanske livets absolut bästa köp är nämligen så kallade ryggförlängare till Bh:n. Gud vilket problem jag har haft med att hitta rätt storlek och modell när det kommer till Bh:n. Har provat mig fram men har aldrig hittat någon som jag har varit riktig nöjd med. Först tänkte jag att kroppen ändras ju med tiden så varje gång det kändes trångt bytte jag bara till en större kupa tills jag märkte att det inte var kupan det var fel på för den satt som den skulle utan det var Bh:n som var trångt runt om. Tog en sväng förbi Twilfit i hopp om att få hjälp men expediterna var så upptagna och jag orkade inte vänta på hjälp. Istället gick jag över till allas favorit butik H&M och lyckades hitta ryggförlängare. Dem kostade bara 40 kronor så jag tänkte det skadar ju inte att testa, i värsta fall är det bara att slänga bort dem. Men gud vilken känsla, det var så skönt att få se och uppleva skillnaden. I’m so happy, äntligen har jag hittat rätt!! Love / B

Min räddare.. =)



Nämnde jag att man fick 3 stycken i tre olika färger?




Home alone.. !!


Är ensam hemma denna helg eller en dag.. Ganska skönt med lite egen tid. Tagit det lugnt, kollat på en massa skit på TV:n och bara slappat. Idag gjorde jag salladen som min underbara vän Juthi bjöd på förra helgen. Trodde aldrig att bladspenat, vindruvor, russin, avokado, körsbärstomater, rödlök och pingerötter kunde skapa en sådan god smakupplevelse tillsammans. En ny favorit som definitivt kommer att göras och bjudas flera gånger. Nu ska jag plocka fram lite glass och leta upp någon bra film som håller mig sällskap ett tag.. =)

Dagens lunch bestod av sallad och kyckling med pestosmak.

 

En nypa mys


Oj det är redan lördag idag, gud vad tiden går fort. Ligger fortfarande kvar i sängen men ska strax upp. Hela lägenheten är upp och ner så först ut på schemat är stääda. Hade en underbar kväll igår med mycket skratt och en massa mys. Ibland glömmer jag faktiskt bort vilken tur jag har som har en man som älskar mig villkorslöst. Livet som gift kvinna är underbart, speciellt när ens partner är ens bästa vän. Love u jannu!

Är supernöjd med mitt fonduset, chokladen föll sig varm och stelnade inte.
Ni hittar den på Åhléns för 129 kronor.
  
 

Min favorit.. !!


Jag äter stort sett alla frukter men min absoluta favorit är och kommer alltid att vara Litchi. Väcker så många minnen hos mig från min barndom. Om ni inte har testat denna frukt så har ni missat en underbar smakupplevelse!




Chokladfondueset


Kom precis hem från Barkarby och Kista Galleria. Har åkt runt med Rudy och försökt hitta ett fonduset till choklad. Jag vet vad jag var ute efter men överallt var den slut, kan ju bero på att det snart är alla hjärtans dag. Lyckades hitta ett rätt så snyggt set från Chili men den var brun, inget som jag ville ha. Till sist blev det en från Åhléns, det fanns bara en kvar så den kanske var menat till mig. Ska snart inviga den med lite vitchoklad och jordgubbar. Mys på fredagar är det bästa jag vet.. Tudeloo / B 

Meee x 2



Ansiktsmask


Brukar köra en ansiktsmask när huden blir lite tråkig och blek. Min favorit ansiktsmask heter Ginseng & Jasmine Sauna Masque som man hittar tro det eller inte men på Överskottsbolaget. Man får 2 stycken mask för endast 10 kronor. Den djuprengör verkligen hyn genom att värma upp huden och öppnar porerna. Resultatet blir att hyn blir både ren, fräsch och mjuk efter en behandling. Har ett schema som jag brukar följa och den funkar minst lika bra som att gå till salongen och göra det!


1. Jag brukar alltid börja med ett ångbad för att öppna upp porerna, speciellt på näsan! Enklast är det att koka upp lite vatten i vattenkokaren som man sedan häller i en stor skål. Innan jag sänker ner huvudet mot skålen så brukar jag ta en handduk och täcka över huvudet så att den varma ångan inte avdunstar lika snabbt. Sen är det bara att sitta ner i minst 10 till 15 minuter.


2. Jag brukar tvätta av ansiktet lite lätt efter ångbadet och sen fortsätta med att applicera masken i ansiktet med fingertopparna. Var noga med att undvika ögon och läppar då det kan framkalla irritation. Låt den verka i 5 till 10 minuter.


3. Skölj av ansiktet med lite ljummet vatten och badda det torrt. Jag garanterar att din hud är som ny igen efter den här behandlingen. Så innan ni springer iväg till någon salong och spenderar några hundra lappar på ansiktsbehandling testa min kur, du kommer inte bli besviken!! Love / B

Ginseng & Jasmine Sauna Masque



Gulligaste bebisen ever


Hittade lite bilder på Facebook som min svåger har tagit.. Vet själv inte när han hann ta dem men älskar verkligen Eyaz som sitter i min famn. Han är världens snällaste pojke som älskar när man läser böcker för honom. Jag tror det är Kalle Anka och Smufarna som vi sitter och läser.

Gulliga Eyaz babu.. <3









Early valentine's day gift


Jag tror efter åtta år tillsammans så börjar listan över bra presenter att krympa mer och mer. Till sist kommer det komma en dag då vi har gett allt till varandra. Vi kom överens med varandra att i år på alla hjärtans dag så ska vi inte ge några saker till varandra utan vi ska gå på middag och bio. Bara ta tiden och umgås med varandra. Men Rudy kom hem igår kväll med en present till mig. När jag öppnade den så blev jag lite.. ehh oki! Tack, i think! Fick nämligen en eltandborste från Oral-B av min romantiska man.. Haha! Killar säger jag er, man kan inte leva med dem och man kan inte leva utan dem.   

Tack min älskade för tandborsten.. :p

  

Lampjakt


Vet inte om jag har nämnt det tidigare men jag håller på och gör om hemma hos mina föräldrar. Har bara hunnit börja med vardagsrummet och även om jag älskar att inreda så glömmer jag varje gång hur jobbigt det egentligen är. Är klar med fondväggen, TV:n, soffa, soffbord, sidobord och TV möbeln, kanske verkar som om jag har hunnit göra mycket men än är det mycket kvar att göra. Just nu har jag stött på ett problem när det kommer till lampan, vet absolut inte vilken jag vill ha. Har kollat runt på en massa lampor och visst gillar jag vissa mer än andra men den där perfekta/ jag måste ha känslan har inte dykt upp ännu. Hade samma problem när vi skulle ha lampa till vårt eget hus men vi lyckades verkligen överträffa oss själva och hittade den mest perfekta lampan utav dem alla. Ska leta vidare nu så önska mig lycka till.. Love / B

Lite sugen på att köpa den här fast med vanliga kristaller



Matchande lampa till sidobordet



Vår lampa i vardagsrummet, one of a kind eller hur?



Bilder från google

Grattis underbara mamma på din dag.. <3


Idag fyller världens bästa mamma år.. =)
Skulle ta timmar för mig och beskriva vilken underbar person hon är så jag säger bara: Tack Allah för att du har gett mig min mamma och JAG ÄLSKAR HENNE SÅÅ MYCKET!! 

Min vackra mamma på min 3 årsdag

 

Daddy is back home.. !!


Nu är allt som vanligt igen hemma hos mina föräldrar, pappsen är tillbaka. Självklart hade han med sig en massa presenter till oss alla även om det mesta typ var kryddor och grönsaker som mamma hade beställt. Oftast brukar jag ha familjens längsta lista på saker som han ska hämta men den här gången var det tvärt om. Jag själv har varit i Bangladesh ganska tätt på och varje gång har jag shoppat som en galning så kläder har inte varit lika aktuell denna gång. Men pappa är ju pappa så det blev ändå lite smågrejer och en svart anarkali salwar kameez till mig. Det är så skönt att ha en pappa som har bra smak, speciellt när det är han som åker till Bangladesh mest av oss alla.

Är så seg i kroppen just nu, ska lägga mig snart och försöka få lite sömn. Imorn är det pluggdag som gäller för mig och en sväng förbi gymmet. Ätit så himla mycket den här helgen. Det har varit allt från tårta, en massa choklad, kebab, biryani och en massa himmelsk goda ladoos som pappa har hämtat speciellt för mig. Så nu får jag ta tag i hård handskarna och svetta bort all god mat. Hörs väl senare.. Tudeloo/ B      

Ladooo



Lite smink



Chori



Min nya Anarkali