Help needed!!


Jag och mitt hår är i en ständig kamp med varandra. Under hela min uppväxt har jag fått leva med långt hår och även om det är hur fint som helst så tröttnar man till slut. När jag fyllde 23 så fick jag en klippning i present från min bästaste vän Anu. Efter lite tveksamhet och med en stor klump i magen så klippte jag mig väldigt kort, en stor omvandling men inget jag har haft ånger över.

Förra sommaren när jag kom hem från Bangladesh så började jag tappa hår som en idiot. Det låg hårtussar på kuddarna, på golvet, i duschen, ja nästan överallt runt omkring mig. Jag blev så deprimerad att allt jag gjorde var att tänka på mitt hår. Det kändes som om med varje hårtuss som föll så försvann en liten del av min identitet. Jag farade för det värsta och var helt inställd på att nu kommer jag att bli en flintis. Misstolka mig inte, vissa kanske känner sig för att klippa bort allt hår men det är ändå ett val som man gör men i mitt fall hade jag inget val. Trots många besök till specialister så hittade man inte något fel. Allt jag kunde göra var att titta på medan jag höll på att tappa mitt hår. Jag kände mig så obekväm och ful med mig själv men till sist så lyckades min man övertyga mig att jag skulle vara lika vacker för honom och alla andra även om jag inte skulle ha något hår kvar. Genom den underbara stöden från honom och från min underbaraste Anu som jag fick så lyckades jag släppa lite på min fixering.

Istället för att deppa så sökte jag upp min kompis brorsa som är frisör och bad honom om råd. Han rekommenderade en serie som heter Maria Nila Anti Hairloss. Den bestod av ett schampo, en conditioner och en tonic. Till en början var jag lite skeptisk då denna serie var riktad till människor som led av Alopeci. Det är en autoimmun sjukdom där kroppens immunsystem låter alla hårsäckar gå in i vilostadiet varvid håret faller av, ofta fläckvis. Men jag hade inte så mycket att förlora så jag satte igång med Maria Nila serien och efter en vecka började jag att se resultat. Mitt håravfall minskade och jag kunde återigen duscha utan att gråta mig genom den. Nu efter lite mer än ett år så har jag försonats med mitt hår, för stunden i alla fall (Alhamdulillah). Jag har tipsat om den här serien till några utav mina vänner och några bekanta som alla har varit nöjda över resultatet. Så lider du av jobbigt håravfall och inget annat har funkat så rekommenderar jag denna serie. Ett sista tips om Maria Nila är att köp den från nätet om du ska testa, för dem på frisörsalonger vill gärna tjäna en extra peng på produkterna.


Maria Nila Anti Hairloss



Bilden är tagen från Google


Nu över till min dilemma. Jag har bestämt mig för att klippa min lugg. Den här gången tänkte jag inte köra på min klassiska snedlugg som jag har missbrukat i några år nu utan jag är sugen på att klippa mig en "riktig" lugg. Har velat göra det ett tag nu men varje gång har jag fegat ur i sista sekunden. But this time it's different. Lugg kommer det att bli men nu är frågan om jag ska klippa en "tunn lugg" eller en "tjock lugg" och det är här ni kommer in. Som mina vänner och familjemedlemmar så litar jag på er. Ni får avgöra duellen mellan "tunn och tjock lugg"!!


Tunn lugg





Tjock och bred lugg




Bilderna är tagna från Goggle


Må bäste lugg vinna.. Love B

Kommentarer
Postat av: Carra

jag har tappat massa hår på senaste. Men det beror säkert på mina hormoner, men tror du att detta schampoo kan hjälpa mig???

jag tycker du ska börja klippa en tunn lugg sen kan man alltid ha den på snedden om du hellre känner för det!

2010-11-29 @ 11:33:26
URL: http://madebyjenira.blogg.se/
Postat av: Anu

Jag tycker en tynn lugg passar dig bra! Den tjock är fin men det kommer se ut som den täcker ditt underbara, vackra ansikte! My vote goes to tunn! puss söta! <3

2010-11-29 @ 13:05:23
Postat av: Anu

Och tappa hår fick jag nu hårt erfara, bajs!Men jag tappar inte lika mkt nu sen jag klippte mig och bytte schampoo till H&S, Maria Nila funkade inte på mig, men det gjorde på mamma iaf!

2010-11-29 @ 13:08:04
Postat av: Carra

Använder du fortfarande serien fast du fått tillbaka ditt hår?

2010-11-29 @ 16:13:11
URL: http://madebyjenira.blogg.se/
Postat av: diddii

tynn lugg är perfekt på dig<3

2010-11-29 @ 17:01:30
URL: http://diddiis.blogg.se/
Postat av: B

tack mina sötisar.. tunn lugg får det bli den här gången.



@carra: jag har slutat med schampo och balsamet men har fortsatt med tonicen. du kan ju alltid testa men som sagt det är så olika från person till person.

2010-11-29 @ 22:53:23
Postat av: korvis

ja e ju lite svag för tjocka luggar sådär hihihi

men klipp mittemellan. nåt mellan skarpt och tunt. om du ångrar dig så behöver du bara vänta en o en halvmånad så har du en snedlugg.

mitt hår e kort igen. HAHA klippte mig för 50 kr. kan ej klaga

2010-11-29 @ 23:20:49
Postat av: Maria Nila

Vad roligt med en tjej som rekommenderar Maria Nila Anti-Hairloss!!! Det är verkligen en superprodukt och vi har fått många som vänder sig till oss och berättar att be blivit hjälpta! Du hittar den här till ett bra pris:

http://www.fixatilldig.se/maria-nila-classic-anti-hairloss-p-1621.html

Lycka till med din blogg!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback